Ska det va så ska det va rejält!!!

det är lördagkväll och jag är galet sugen på allt som går att äta=) min matlust är tillbaka tjohoo!!! det måste var min goda kycklinggryta igår som tog mig tillbaka till livet.


detta vill och ska jag ha ikväll!


Mexicana pizza


Passionsoda

Dipp med grönsaker


Hjärtchips


Lösgodis


Päronsplit



jepp allt detta goda ska få hoppa i magen ikväll hihi=) detta är några av mina absoluta favo snacks.

kvällens fråga: vad bara måste finnas med på gotte bordet hemma hos er?


kom ihåg med att jag har inget emot att få höra lite vad ni tyker om min mat=) helst efter ni själva har smakat!


//TopChef

Sandwich time!

god morgon alla!

vad härligt att det regnar för omväxlings skull, nu kanske snön äntligen smälter jippi!

så här vid frukosttid bjuder jag på ett gott alternativ=)





halva lite större baguetter som är fyllda med philadelfiaost, kalkon, salladsblad, tomat och gurka. till det en mycket god jordgubb & blåbär smoothie med vaniljyoggi och lite sirap! gott gott=)

på min sandwich så har jag istället för philadelfiaosten och kalkonen en krämig kyckling pastej.

Argeta Pasteta!



detta är en produkt som kommer från balkan länderna och den äts hej vilt där nere! det finns ingen som inte älskar Argeta på sin sandwich=) den finns nu självklart i våra svenska matbutiker och kostar ca 10 kr.

den är sååå goood och passar super till alla typer av vit bröd. speciellt till de runda stora orientaliska bröden som man rullar ihop. min favorit är med kyckling pastejen och skivad gurka.

så om ni inte har testad den än köp den direkt till nästa frukost time=)


ha en bra dag!

//TopChef

Collorit!

go kväll!

jag tänkte bara tipsa om en riktigt bra uppfinning, nämligen denna produkt från Ekströms!





Collorit är en typ av soja med färgämnen i som ger en fin färg åt alla rätter. den innehåller lite salt och lite socker men den används framför allt till att färga maten. passar perfekt till såser!


ikväll blir det ingen matlagning hör och häpna! hehe=) det blir istället goda baguetter med jordgubb & blåbär smoothie. jag är inget smörgås fan men med lyxig fyllning kan det va riktigt gott=)

//TopChef

En favorit i repris!

hej på er!

jag har inte mått nått vidare i magen sen i fredags, vet inte riktigt varför det kan ju liksom inte va matförgiftning från min egen mat=) hehe...men magsjuka går ju nu hela tiden så kan ju va det. detta har gjort att jag inte har varit jättesugen på någon föda alls=( gillar inte när jag känner så, jag säger som Gustav i Svensson Svensson: är inte magen glad, är inte människan glad! håller ni med?

men mat måste alltid lagas hemma hos mig så igår belev det en favvo i repris. det var ett tag sen denna rätt fick glänsa här på bloggen så nu bjuder jag på receptet igen! 


Potatis-grönsaksbädd med smak av timjan tillsammans med fetaost kyckling!


ingredienser till rätten:




detta behöver du köpa:

  • Kycklingfilé av god kvalite, räkna med 1 per person
  • 10-12 potatisar
  • 3 paprikor olika färger
  • 1 zucchini
  • 2-3 rödlök
  • ett paket fetaost (gärna en mjuk sort)
  • en burk kesella
  • olivolja (massvis)
  • kryddor: timjan (massvis) salt, svartpeppar, vegeta, rosmarin  


och så här gör du:

börja med att sätt ungen på 220 g, skala potatisen och sen skiva den i lite tjockare klyftor ex: halva sen halva igen sen halva på längden. klyftan ska alltså delas på mitten. sen fördelar du den i en stor ungnsform gärna teflon. häll på mycket olivolja, nyttig olja=) sen på med salt, peppar och massor av timjan. blanda runt och in i ungen. detta ska stekas i ca 15-20 min, under tiden finputtsar du kycklingfiléerna och saltar och pepprar dem rejält, det ska vara hela filéer. dessa steker du i en het panna i lite olivolja och smör tills de får fin färg på bägge sidorna. kyckligen ska inte bli helt klar innuti utan det gör inget att den fortfarande är lite rosa.




kycklingen lägger du sedan på en tallrik för att svalna lite. nu är det dags för grönsakerna som alla ska sköljas och ansas. skär alla i ganska stora bitar, tycker jag är godast=) sen när 15-20 min har gått tar du ut potatisen och häller på alla grönskaker utom löken. häll på mer olivolja och alla kryddor + vegeta. in i ungen igen i ca 20 min till.




nu är det dags att göra kesella och fetaoströran!

mosa ner fetaosten i en skål häll i kesellan, försök att röra ihop så mycket det går. krydda med salt, svartpeppar och rosmarin som blir bäst om du maler den lite.




sen så snittar du kycklingfliéerna lite 3-4 hack så att den lättare steks i ungen och så att röran får komma in=)
ut med potatis och grönsaksbädden och lägg på rödlöken och ev krydda mer och kanske lite mer olivolja om du gillar det=) placera ut filéerna över och sen på med röran ett rejält täcke ska det vara! in i ungen igen och låt steka i ca 15-20 min till på lite högre värme 250 g eller mer. håll koll på det så att inte potatisen bli för stekt och ta ut och skär i kyckligen någon gång.

så här ska det se ut:






och så här ser en perfekt tallrik god mat ut!

detta är skit gott smakerna kompleterar varandra ljuvligt hehe=)
ingen sås eller sallad behövs utan det är så pass mycket grönt i rätten och lite sås blir det av olivoljan mums...


jag bara älskar sån här typ av mat fantastiskt gott! jag har bara fått beröm av de som fått smaka=) igår gjorde jag en enklare varriant, skippade fetaost röran och gjorde tzatziki till istället.

så här såg det ut igår!



oj vad ljus bilden blev hehe man ser knappt tzatzikin=) men den är där jag lovar!

nu ser ni till att pröva denna rätt ni kommer inte bli besvikna.

ha en trevlig kväll!

//TopChef



Chicken Thai Wok

hej hej!

igår så lagade jag till fisk med potatis och min riktigt goda kallsås! muuums precis som det smakade i skolan fast godare=) blev tyvärr inga bilder hade slut på batterier hihih...jag får laga det igen nästa vecka helt enkelt!

men detta är också gott, WOK i alla dess former och färger. jag gillar det mest med kyckling, men även biff är ju smaskigt. jag använder mig oftast av en god kryddmix + att jag lägger till sojor och lite andra ingredienser för att piffa till smaken.

denna mix är en klassiker hos mig, när jag först flyttade hemifrån åt jag detta nästan 2 gånger i veckan=) hade en riktig chicken thai wok period.



den går att hitta i de flesta mataffärer!










detta behövs: till ca 4 portioner

  • 2 stora kycklingfiléer (alltid kronfågeln)
  • 1 påse santa maria chicken thai wok mix + lite vatten
  • jasmin ris
  • 1 halv påse wok grönsaker
  • kinesisk soja
  • sweet chili sås
  • wok sås (valfri)
  • salt, peppar, chili pulver, cayennepeppar ev. andra kryddor som du gillar

gör så här:

koka riset enligt anvisning. rensa och skär kycklingen i lite mindre bitar, stek i smör och olivolja tills den får fin färg, krydda med salt & peppar. i med wok grönsakerna och fräs på hög värme. i med thai wok kryddmixen + lite vatten. krydda valfritt med övriga kryddor för mer smak. tillsätt soja och lite wok och sweet chilisås. stek tills grönsakerna är mjuka och fått färg och kycklingen är klar.

servera med jasmin ris och tzatziki (recept finns i arkiv), självklart en god sallad me!





smaskens eller vad säger ni, wok hiss eller diss hehe=)?


//TopChef


Tacopaj

hej hej alla!

ush vad dålig jag har varit med uppdate då=) tog en lång helg hehe.

här kommer lite god maaat som plåster på såren!

jag har aldrig riktigt tyckt om paj, tycker det ofta blir för torrt och tråkigt. men när vi firade min systers sons 1 års dag serverades en för god tacopaj!!! sen dess är jag helt såld hehe på den pajen i vilket fall=) receptet kommer från en kär familjemedlem mamma cece! nu är det din tur att glänsa här på min blogg=)













detta behövs: till ca 4-6 portioner

degen:

  • 4 dl mjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 2 tsk bakpulver
  • 50 g mjukt margarin
  • 1 1/2 dl mjölk

fyllningen:

  • 500 g nötfärs
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 påse taco kryddmix + vatten
  • 1 burk lätt creme fraische
  • 2 msk majonäs
  • 2-3 tomater
  • fefferoni efter smak
  • 3 dl riven ost (arla texmex)
  • salt och svartpeppar

gör så här:

börja med att blanda alla ingredienser till degen, arbeta tills den är fast. kavla ut den lagom tjock så att den täcker pajformen. förgrädda den i ungnen ca 5-10 min i 250g tills den precis fått lite färg. fräs löken och vitlöken, i med köttfärsen. bryn tills köttet är klart, häll i taco kryddmix + vatten enligt anvisning, låt puttra tills all vätska sugs upp. fortsätt med att blanda creme fraische, majonäs och ost till en slät smet. hacka tomaterna, rensa bort kärnor och vätskan. finhacka hur många fefferoni du önskar, det är gott med lite sting. blanda i det och krydda med salt och peppar, rikligt. lägg först köttfärsen över pajskalet och sen på med smeten. grädda i ungnen ca 10-15 min sen är den klar.

servera med en matig god sallad!




det var såååå gott=) paj kommer bli en ny favorit definitivt!

//TopChef


Dumma blogg!

hej hej,

igår när jag höll på att lägga in lite god mat så bara vägra blogg.se att publicera mitt inlägg=( blev sur och stängde ner allt haha, allt sparades inte heller självklart så det får jag fixa efter jobbet=)

hej så länge!

//TopChef

Tröttis helg

heej!

ush vad trött jag är denna helg! har jobbat idag och ska jobba imorn me, alltså 8 dar i veckan som jag rukar säga=) men jag lagade faktiskt en gooooood middag igår kväll. men självklart så glömde jag helt bort att fota? måste varit för trött helt enkelt hihi.

men det ska jag definitivt göra snart igen. krämig pasta med kyckling!

ikväll har jag inte tänkt att laga någon middag, funderar på Mc eller spicy hot. lite lyx måste ju även kocken få ha=)

ha en trevlig kväll!

//TopChef

Bakelser är gott!

hej hej!

ja det som gömde sig i den lilla lådan från Lindahls var två smarriga napoleonbakelser!




bakelsen piffade jag till lite med jordgubbar blev himmla gott=)


ikväll åt jag detta!



en enkel men mycket god korvgryta. ni hittar den bland mina recept.


imorn är det fredaaaag och dags för efterlängtad helg, har ni några middagsplaner föresten? jag vill veta=)


//TopChef

Födelsedags-middag!

heej!

idag firar vi nämligen min lilla mans födelsedag GRATTIS*

så han har fått välja helt själv...det blir TACOOOOOOOOS! jag är inte ledsen=) är ju bara så gott och det är ju faktiskt lill-lördag! 


sen väntar en liten överaskning me...muuuums!




ha en trevlig kväll!

//TopChef

Het paprika och potatis soppa

go kväll!

den tidiga kvällen har jag spenderat i mataffären. så det fick bli en liten soppa till middag! jag har något syndrom som gör att jag bara måste gå och titta i ALLA affärer när jag ska handla mat haha=) tycker det är riktigt roligt att vandra omkring bland hyllorna, så jag kan utan problem fördriva för lång tid där. idag drog jag med mig min vän belle som egentligen inte behövde handla något speciellt. men självklart kommer även hon ut med en påse=) det finns bara 2 av oss, eller nä 3 glömde min lika jobbiga syter! på tal om belle så har även hon nu en helt egen snygg matblogg! så besök den direkt, klicka er vidare via min länk.

soppan som lagades ikväll är eget påhitt, den är väldigt enkel och går snabbt att göra. super smarrig också=)







detta behövs: till ca 4 portioner

  • 4-5 potatisar
  • 1 stor röd paprika
  • 1 stor gul lök
  • 1 paket passerade tomater ca 500 g
  • 6-7 dl vatten
  • 2-2 1/2 dl milda mat
  • olivolja
  • 1 grönsaksbuljong
  • salt, svartpeppar, vegeta, paprikapulver och cayennepeppar

gör så här:

börja med att skala potatisen och skär i mindre bitar. koka den nästan klar. medans potatisen kokar rensa lök och paprika. finhacka löken och skiva paprikan i bitar. fräs det i olivolja tills det tar lite färg. krydda med alla kryddor. tillsätt de passerade tomaterna och vattnet. detta får du ta lite som du själv önskar. tillsätt lite vatten i taget och smaka av. i med buljongtärningen och lite mer kryddor koka upp. tillsätt grädden och smaka av till du är nöjd med smaken. den ska ha lite sting i sig. till sist i med potatisen som får puttra med i 5-10 min.

servera med din favorit smörgås eller vitlöksbröd!





//TopChef


Grillspett av kyckling, paprika & rödlök

hej!

igår var jag riktigt hungrig hela dagen=) så därför drog jag till med en rejäl middag på kvällen! jag älskar verkligen grillspett i alla dess former. helst grillat på riktigt förstås=) men det fungerar också jättebra i ungnen.
dessa blev det igår!









detta behövs: till 2-4 portioner

  • 2 stora kycklingfileér
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • 4-5 rödlökar
  • 6 potatisar
  • smör
  • ströbröd
  • salt & santa maria five peppers

till marinad:

  • olivolja
  • allround grillolja
  • soja
  • sweet chilisås med vitlökssmak
  • cayennepeppar, salt, svartpeppar

gör så här:

börja med att skala och gör i ordning potatisen, det ska bli hasselback! lägg potatisen i en form och klicka över lite smör. salta och peppra och strö lite ströbröd över. in i ungen på 225 g. potatisen behöver längre tid i ungnen så börja alltid med den. skär kycklingen i lagom stora bitar, lägg i en bunkeoch sen på med mariaden. låt stå en halv timme. skär paprikan och löken i bitar. gör spetten precis hur du vill. tryck på med så mycket det går, snåla inte. lägg i en form och ställ in i ungnen med potatisen. höj värmen till 250 eller mer och låt steka i ca 30 min eller tills allt är klart. ta ut och väd på spetten en gång så att de får fin färg på båda sidorna.

servera med rödvinsås, örtkryddat smör och en god sallad!



super gott!


här har vi lite av kvällens snacks & gott! nästan som en buffé=)




var det någon som testade vaniljkesella deserten igår?

//TopChef


Så mysigt hade vi tjejer igår!




//TopChef

Vaniljkesella med mango, hallon & passionfrukt toppat med nötmix

guuuuuuuuuud vad gott detta är!!!

min käraste vän belle hittade detta receptet och självklart ringde mig direkt=) jag testade och nu är jag fast!

titta på det här!







detta behövs: till 2 portioner

  • 1 burk kesella vanilj
  • 1 mango
  • 200 g färska hallon eller frysta
  • 1-2 passionfrukt
  • 1 påse nötmix (helst en med russin & tranbär

gör så här:

ta fram två skålar eller glas, skala och skär mangon och passionfrukten, och hacka nötmixen lite lätt.
varva frukten med kesellan avsluta med att garnera med passionfruket och nötmixs strössel.




en frisk och fräsch och framför allt nyttig desert!


detta måste ni absolut testa! om ni inte redan har startat ert lördags-mys ikväll spring och köp detta nu direkt!

ha en bra kväll!

//TopChef


Vinkväll!

hej!

ikväll är det fredags-mys på hög grad! vin med tilltugg, vuxen poäng eller vad=)


det saknas bara kex och ostbrika...hehe=)


ha en trevlig kväll!

//TopChef


Vad tycker ni?

hej igen=)

jag behöver lite smakråd av mina kära läsare! hur tycker ni att jag ska lägga upp bilderna på maten, i mindre format som i det senaste inlägget eller bara stora bilder efter varann? de små bilderna går att klicka upp större.

hehe vilket problem va=) men jag tycker det är viktigt att det är estetiskt fint här på bloggen.

jag personligen älskar ju bilder på matbloggar, ju fler desto bättre.

tacksam för förslag!

//TopChef

Fiskgratäng med smak av paprika & chili

här kommer en lättlagad och super gooood fiskgratäng, en riktig hemsnickrad en!










detta behövs: till ca 4 portioner

  • valfri fisk, helst färsk t.ex. torsk. går bra med alaska polok 8 bitar
  • 2-3 tomater
  • 1 purjolök
  • 1 milda mat
  • 1/2 burk creme fraische paprika & chili
  • lite tomatpuré
  • ev. lite mjölk eller creme fraishe naturell
  • salt, svartpeppar, citronpeppar och lite cayennepeppar
  • 7-8 potaisar

gör så här:

lägg den upptinade eller färska fisken i en ungnsäker form, salta och peppra. koka potatis i halvor tills den är klar. ta fram en bunke och blanda ihop grädden med creme fraischen och tomatpurén. tillägg lite mjölk eller creme fraische naturell om du vill ha lite mer sås. gratängen  kan lätt bli lite rinnande när den är klar, då kan man reda lite direkt med maizena. krydda såsen rejält och smaka av. skär tomaterna i skivor sen dela på mitten. skär purjolöken i ringar, lägg över fisken och salta och peppra igen. häll sen över den blandade såsen över allt och in i ungnen på 225 grader i ca 30 min eller tills fisken är klar.

servera med kokt potatis och gärna något grönt så som varma blandgrönsaker!






smaklig måltid!

//TopChef


Då kör vi igen!

hej hej!

nu tycker jag att det är klart här på bloggen=) det är vissa små detaljer som bråkar med mig men det struntar vi i nu! det ska pratas mat nu istället.

jag har ju lagat en hel del som jag inte hunnit visa för er. sen har jag ju självklart lagat mycket som redan finns här, favoriter som lasagne och min kycklinggryta!


hur går det för er där hemma då, blir det bara take out i detta väder eller? själv fick jag strunta i city gross idag för min (farmors) bil är insnöad. så då får man arbeta med vad man har hemma redan=)


//TopChef


Glass i stora lass

det blev självklart lite sött me, det är ett måste när det är fredagsmys :D

chockladglass med kakao från SIA



muuums va den :-)


självklart tog jag på lite extra chockladsås!

//TopChef


Italiensk bolognese

hej på er :D

vilken avkopplande helg det har varit, i alla fall för mig! i fredags vart jag  ju så sugen på alltid lika god köttfärssås och spagetti. så här kommer min version :-)




jag känner alltid för att varriera mig när det gäller liknande rätter, t.ex. köttfärssås. jag gör en version till lasagne, en till mousaka och en till bolognese.

för många år sen hittade jag denna i hyllan!

och sedan dess är jag fast :D är egentligen inget speciellt i lite kryddor och lite tomat men resultatet blir bara för bra! ett tips på en lätttillagad bolognese. men självklart så måste jag tillsätta färskt till detta så smaken når extra häga höjder.

detta behövs: till ca 5 portioner

  • en påse italiensk bolognese
  • 400-500g nöttfärs
  • 1 stor gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 5 dl vatten
  • salt, svartpeppar, paprikapulver och timjan
  • 1-1/2 dl lätt creme fraische
  • ev. en burk majs

gör så här:

koka upp spagettin. skär lök och vitlök och hacka den bryn lätt i stekpanna. lägg i färsen och stek tills den är klar. krydda efter smak. tillsätt bolognese-mixen och häll på vattnet och låt koka upp under svag värme. låt puttra ca 10 min, därefter tillsätt creme fraischen. servera med spagettin och en grekisk sallad.

gott!

smaklig måltid!

//TopChef


Grillad kycklingfilé med ris och sås av soltorkade tomater

god morgon :-)

här kommer lite mat!







detta behövstill ca 4 portioner

  • 3 stora kycklingfiléer
  • salt, santa marias five peppers och chili grillkrydda
  • jasmine ris

till såsen:

  • 2 scharlottenlökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl creme fraische
  • 2 dl vispgrädde
  • 5-6 soltorkade tomater + lite av lagen 
  • några droppar kinesisk soja
  • några droppar collorit för fin färg
  • salt, svartpeppar och santa marias five peppers
  • 2 msk finriven parmensanost

gör så här:

börja med att steka kycklingfiléerna hela i smör och olivolja. krydda dom ordentligt med salt, five peppers och grillkryddan på båda sidorna. bryn tills kycklingen fått fin färg. lägg dom i en ungssäker form och grilla i ungnen i ca 20 min till.

koka upp riset och låt sjuda tills det är klart. anväd samma panna som du stekte kycklingen i häll av överflödigt fett. lägg i en klick smör och fräs scharlottenlöken och vitlöken på svag värme. tillsätt creme fraisch, grädde och kryddorna rör om och koka upp. finhacka de soltorkade tomaterna och häll i, tillsätt några droppar av sojorna så att såsen får fin färg. smaka av och tillsätt mer kryddor om så behövs. ta bort pannan från plattan och rör i parmensanosten tills sist.

ta ut kycklingen och skiva den i bitar, servera direkt med ris, sås och en grön sallad.

den goda såsen :D

och en perfekt tallrik :D

jag blev väldigt nöjd med resultatet! och såsen blev så där krämig och god och mäktig, den passar säkert bra till annat kött med.

ha det så bra :-)

//TopChef


Bra start på dagen!

hej hej :-)

jag började dagen med ett simpass och vad härligt det är då. det är en riktigt bra star på dagen! en bra start på dagen är också en god frukost, jag försöker att göra favoriten så ofta jag kan, SMOOTHI, är egentligen ingen människa som gillar att äta på morgonen  det vet min familj hihi som fick antingen tvinga i mig den när jag var yngre eller äta upp den själva.

men detta slinker ner i magen utan problem :D

det gulliga glaset får man nu i sin MAX-box!

ikväll då ska det lagas till en ganska enkel rätt som jag har snokat mig till :-) huvudingrediensen är kyckling! shockande :) jag bara älskar ju kyckling.

recept och bilder kommer imorn!

//TopChef


Heta köttbiffar i kryddig gräddsås

hej hej!

för några dagar sen testade jag detta :-)






ett recpet som jag hittade i en kokbok, sen sökte jag på samma typ av recpet på internet för å se om jag kunde mixa dom lite! å visst gjorde jag det :D är väldigt bra på det, tycker det blir bättre då.

detta behövs: till ca 4 portioner

  • 500 g nötfärs
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 msk chilisås
  • salt, peppar & lite paprikapulver
  • en halv burk lätt creme fraische
  • 2-3 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl vatten
  • 1 eller 1/2 köttbuljong tärning efter smak
  • 2 msk chilisås
  • santa maria five peppers, salt, svartpeppar, lite timjan
  • lite maizena 

gör så här:

skala och skär potatisen i halva lite tjockare klyftor, på med olja, svartpeppar och flingsalt och in i ungn.

blanda noga ihop färsen med vitlök, chilisås och kryddorna. forma till stora köttbullar lite slarvigt och stek i smör på medelvärme tills de är klara.

ta upp biffarna och lägg åt sidan, skölj av pannan lite så att överflödigt fett försvinner. vispa ur det som finns kvar med vattnet och häll på grädde och creme fraische rör om. i med chilisåsen, buljongen och kryddorna, smaka av tills du är nöjd. 

lägg i biffarna igen med spadet och låt allt små puttra i några min. red med maizena om så behövs. servera med potatisen och en god sallad.

smaklig måltid!

p.s så här kommer mina inlägg se ut nu me bilderna ihop så :-) vad tycker ni, är det snyggare?

//TopChef


fixar!

hej på er!

som ni ser så håller jag på och fixar nytt här på bloggen hihi som vanligt=)

men visst blev det coolt? rosa är ju verkligen min färg! har massa gott som jag vill visa er men nu har jag inte tid. ska laga min super goda lasagneeeee!!!

imorn ska bloggen va klar i promis*

//TopChef

RSS 2.0