En favorit i repris!

hej på er!

jag har inte mått nått vidare i magen sen i fredags, vet inte riktigt varför det kan ju liksom inte va matförgiftning från min egen mat=) hehe...men magsjuka går ju nu hela tiden så kan ju va det. detta har gjort att jag inte har varit jättesugen på någon föda alls=( gillar inte när jag känner så, jag säger som Gustav i Svensson Svensson: är inte magen glad, är inte människan glad! håller ni med?

men mat måste alltid lagas hemma hos mig så igår belev det en favvo i repris. det var ett tag sen denna rätt fick glänsa här på bloggen så nu bjuder jag på receptet igen! 


Potatis-grönsaksbädd med smak av timjan tillsammans med fetaost kyckling!


ingredienser till rätten:




detta behöver du köpa:

  • Kycklingfilé av god kvalite, räkna med 1 per person
  • 10-12 potatisar
  • 3 paprikor olika färger
  • 1 zucchini
  • 2-3 rödlök
  • ett paket fetaost (gärna en mjuk sort)
  • en burk kesella
  • olivolja (massvis)
  • kryddor: timjan (massvis) salt, svartpeppar, vegeta, rosmarin  


och så här gör du:

börja med att sätt ungen på 220 g, skala potatisen och sen skiva den i lite tjockare klyftor ex: halva sen halva igen sen halva på längden. klyftan ska alltså delas på mitten. sen fördelar du den i en stor ungnsform gärna teflon. häll på mycket olivolja, nyttig olja=) sen på med salt, peppar och massor av timjan. blanda runt och in i ungen. detta ska stekas i ca 15-20 min, under tiden finputtsar du kycklingfiléerna och saltar och pepprar dem rejält, det ska vara hela filéer. dessa steker du i en het panna i lite olivolja och smör tills de får fin färg på bägge sidorna. kyckligen ska inte bli helt klar innuti utan det gör inget att den fortfarande är lite rosa.




kycklingen lägger du sedan på en tallrik för att svalna lite. nu är det dags för grönsakerna som alla ska sköljas och ansas. skär alla i ganska stora bitar, tycker jag är godast=) sen när 15-20 min har gått tar du ut potatisen och häller på alla grönskaker utom löken. häll på mer olivolja och alla kryddor + vegeta. in i ungen igen i ca 20 min till.




nu är det dags att göra kesella och fetaoströran!

mosa ner fetaosten i en skål häll i kesellan, försök att röra ihop så mycket det går. krydda med salt, svartpeppar och rosmarin som blir bäst om du maler den lite.




sen så snittar du kycklingfliéerna lite 3-4 hack så att den lättare steks i ungen och så att röran får komma in=)
ut med potatis och grönsaksbädden och lägg på rödlöken och ev krydda mer och kanske lite mer olivolja om du gillar det=) placera ut filéerna över och sen på med röran ett rejält täcke ska det vara! in i ungen igen och låt steka i ca 15-20 min till på lite högre värme 250 g eller mer. håll koll på det så att inte potatisen bli för stekt och ta ut och skär i kyckligen någon gång.

så här ska det se ut:






och så här ser en perfekt tallrik god mat ut!

detta är skit gott smakerna kompleterar varandra ljuvligt hehe=)
ingen sås eller sallad behövs utan det är så pass mycket grönt i rätten och lite sås blir det av olivoljan mums...


jag bara älskar sån här typ av mat fantastiskt gott! jag har bara fått beröm av de som fått smaka=) igår gjorde jag en enklare varriant, skippade fetaost röran och gjorde tzatziki till istället.

så här såg det ut igår!



oj vad ljus bilden blev hehe man ser knappt tzatzikin=) men den är där jag lovar!

nu ser ni till att pröva denna rätt ni kommer inte bli besvikna.

ha en trevlig kväll!

//TopChef



Kommentarer
Postat av: Carro

Min favorit, sjukt gott!

2010-02-24 @ 09:53:37
URL: http://christelcaroline.blogg.se/
Postat av: cathi

TAAAAACCCK siiiiiissss! va gullig du är*

2010-02-24 @ 11:31:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0