Fiskgratäng med smak av paprika & chili

här kommer en lättlagad och super gooood fiskgratäng, en riktig hemsnickrad en!










detta behövs: till ca 4 portioner

  • valfri fisk, helst färsk t.ex. torsk. går bra med alaska polok 8 bitar
  • 2-3 tomater
  • 1 purjolök
  • 1 milda mat
  • 1/2 burk creme fraische paprika & chili
  • lite tomatpuré
  • ev. lite mjölk eller creme fraishe naturell
  • salt, svartpeppar, citronpeppar och lite cayennepeppar
  • 7-8 potaisar

gör så här:

lägg den upptinade eller färska fisken i en ungnsäker form, salta och peppra. koka potatis i halvor tills den är klar. ta fram en bunke och blanda ihop grädden med creme fraischen och tomatpurén. tillägg lite mjölk eller creme fraische naturell om du vill ha lite mer sås. gratängen  kan lätt bli lite rinnande när den är klar, då kan man reda lite direkt med maizena. krydda såsen rejält och smaka av. skär tomaterna i skivor sen dela på mitten. skär purjolöken i ringar, lägg över fisken och salta och peppra igen. häll sen över den blandade såsen över allt och in i ungnen på 225 grader i ca 30 min eller tills fisken är klar.

servera med kokt potatis och gärna något grönt så som varma blandgrönsaker!






smaklig måltid!

//TopChef


Kommentarer
Postat av: Bella

Så detta e fiskgratängen :D

Den får ja ta o göra nästa vecka nån dag, älskar fisk!

2010-02-04 @ 16:58:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0