vad blir det för mat ikväll?

hmm... jag sitter och funderar på vad jag ska laga för middag ikväll. hehe idag har jag nästan för mycket att välja på i kylen och då blir jag fundersam=) vill laga allt haha.

men jag köpte fin lövbiff så tror att jag ska hitta på nått med det. är ju inte helt fel mat på en annars ganska tåkig måndag.



vad äter ni ikväll?

//TopChef

gott gott gott...

ja det var cheesecaken verkligen, bra jobbat syrran! hehe=)

kolla in det här mästerverket!





så krämig och god!

hon har lovat att lägga ut receptet på sin blogg christelcaroline.blogg.se som för övrigt är en väldigt mysig blogg=)


gissa om jag har de bästa vännerna då, efter kakbjudning blev jag även bjuden på tacopaj hos en vän. rena lyx söndagen behöve inte lyfta ett finger haha. glömde tyvärr kameran så kunde inte ta några bilder på den fina pajen, som självklart smakade super! tack gumman.

hoppas ni har haft en bra söndag!

//TopChef

Idag bjuds det på cheesecake a la blueberry!

idag är det nämligen dags för stora systern min att åldras 1 år till hehe=) GRATTIS! å grattis vill jag också säga till min kära mormor som med firas idag. tjoohoo vad gott det ska bli med kaka=) upp till bevis sis...


//TopChef

Friday i´m in loveeee

japp å så va det mysfredag igen hehe=) ikväll ses idol hemma i svärtinge med familjen igen och som alltid när vi ses så bjuds det på fööör god middag!

titta bara här!



detta är för gott för att vara sant så ni vet det=)


jag vill inte avslöja för mycket än men jag tyckte att ni skulle få ett litet smakprov...detta är alltså en av mina absoluta favoriter som min kära far har lagat till familjen i många många år. såsen är förtrollande god och tillsammans blir allt perfekt. 10 poäng=)

ni kommer att se mer av detta jag lovar hehe ska laga det och ge er det hemliga receptet=)

ha en trevlig kväll!

//TopChef

Het korvgryta

hallo!

det är ganska svårt ibland att hinna med bloggandet samtidigt som man ska göra allt annat hehe=) men här kommer en rätt som jag gjorde igår kväll. en korvgryta eller en pastasås med korv och lite sting i. jättegott! och så lätt...det gillar vi=)

för ett tag sen gjorde jag en liknande korvgryta fast med lite annan smak. den jag gjorde igår är en ny variant som jag fick lite inspiration från en annan matblogg...oops=) ja jag läser med andras bloggar och snor lite här och där haha nej da snor gör jag inte direkt bara tittar.


detta behövs till grytan: för ca 4 personer

  • 8-10 grillkorv (kyckling)
  • 2 rödlök
  • 1 röd paprika
  • 3 dl grädde
  • 2 dl creme fraiche
  • kryddor: knorrs pastakrydda, pizzakrydda, salt, svartpeppar, cayennepeppar
  • pasta ex, spiral, fjäril 

gör så här:


börja med att hacka löken i lagom små bitar och finhacka rödlöken. skär sen korven i ganska tunna ringar.



stek sen korven och löken tills det tar fin färg, krydda med alla kryddor. tillsätt sen grädden och creme fraichen och rör om. häll i paprikan och krydda rejält med pasta kryddan och pizzakryddan. låt puttra i ca 5 min och smaka av och tillsätt mer av kryddorna om det behövs.



servera med pasta och coktailtomater!



riktig vardagsmat när den är som bäst=) om du gillar korv så måste du testa detta!


till mini-efterrätt gjorde jag en blåbärssmoothie njamiiiiiiiiii





i den hade jag uptinade frysta blåbär, vaniljyougurt, lite vaniljglass och lite mjöl. om du önskar lite sötare smak tillsätt lite ljus sirap. smaklig måltid!

//TopChef




En ny kokbok!

hej alla glada!

nu är jag hemma igen efter en intensiv långhelg, vi hade det mycket trevligt men nu är jag helt slut hehe=) det blev en lätt middag ikväll bestående av, kokt potatis, fiskpinnar och varma grönsaker! inte så vidare lyxigt=( desto lyxigare mat bjöds det på i helgen oj oj oj...3-rätters a la carte middag följt av stort julbord.

idag fick jag hem min nya kokbok som jag har beställt!



denna hittade jag faktiskt på ellos.se visste inte ens att de hade kokböcker, men när jag såg denna med rubriken GRYTOR kunnde jag inte stå emot=) det ska ju bli min nya grej nu hehe mustiga grytor.




mums mums det fanns en hel del som ska provas inom kort!

ha det bra!

//TopChef

Oslo nu kommer jag igen!

ja det blir en liten tripp till oslo nu igen hehe=) den här gången ska jag på säljs konferens som det så fint heter med mitt jobb. vi har vårt huvudkontor i oslo där vi ska ha möten, sen bär det av på en 2 dygns kryssning till tysklad! massor med möten och skojigheter ombord, inte så pjåkigt tycker jag=) så det blir ingen matlagning för mig denna helg, bara för fin restaurang mat muuuums jag klagar inte=)


igår lagade jag min kycklinggryta igen, det är också en rätt som jag oftast gör en gång i veckan. slänger in en till bild på grytan de andra bilderna gör den inte riktigt rättvisa=)






Lasagne

jaaag dööör vad god min lasagne blev igår hihih=) jag bara fortsätter att toppa mig själv! jag har en intern tävling med min pappa fast han inte vet om det=) vem som gör den godaste lasagnen?, och pappa jag måste säga att jag har nog gått om dig nu hehe!

nä nu får jag sluta med skämtandet, nu ska ni få mitt recept!

Detta finns i min lasagne: för ca 5-6 port

  • 500 g nötfärs
  • 2-3 st morot
  • 2 st gul lök
  • 3-4 st vitlöksklyfta
  • 1 burk hela tomater+vatten
  • 2-3 msk tomatpuré
  • 2 msk kinesisk soja
  • 1 purjolök
  • 1 köttbuljong
  • kryddor: salt, svartpeppar, vitpeppar, vegeta, timjan, paprikapulver, chilipulver, en nypa socker
  • lasagne plattor (helst barilla) 10-14 st
  • 2 dl riven gratängost

Bechamelsås:

  • 50 g smör
  • 2 msk mjöl
  • ca 5 dl mjölk
  • salt, vitpepparm och muskotnöt
  • 1 dl riven gratängost


Tillagning:

sätt på ungnen på 225 g. börja med att skala morötterna och riv dem grovt, hacka lök ganska grovt och vitlöken fint. bryn detta i lite smör och olivolja tills det börjar mjukna.



lägg sedan i köttfärsen och dela den ordentligt, bryn tills den är klar. krydda sedan ordentligt med alla kryddor, tillsätt tomaterna och en halv burk vatten. (jag bytte panna för min stekpanna är så låg)

dela tomaterna och tillsätt tomatpurén och rör om. i med buljong tärningen, soja och ungefär en halv burk vatten till, det ska vara såsigt. kör en omgång till med kryddorna och smaka av tills du är nöjd. låt såsen puttra ca 10 minuter medans du gör bechamelsåsen. smält smöret i en kastull, när det fräser lite tillsätt mjölet och vispa ut, häll på med 1 tredjedel av mjölken och vispa konstant. när det börjar tjockna i med resten av mjölken, salta och peppra med kryddorna, vispa vispa. när såsen har kokat upp ta av kastrullen från plattan och rör ner osten.



precis innan jag pysslar ihop lasagnen rör jag ner purjolöken i köttfärssåsen. sen börjar jag med ett lager köttfärsås, ett lager plattor, ett lager sås och sen om och om igen totalt 3 lager. på toppen avslutar jag med sås så att det täcker alla plattor och sen lite köttfärsås med riven ost över. men förstår ni att jag inte hade så mycket ost igår att jag fick strunta i ost på toppen=( inte kul hehe=)

Voila!



grädda den i ungnen ca 20 min på 225 g värme, täck den sedan med folie och låt stå ytterligare 10 min på 200 g.

så ska den se ut så här!



och i vanlig ordning serverades det även till denna rätt en god grekisk sallad med massor med fetaost!







så där ja! det ser väl smaskigt ut=) lasagne gör jag nästan alltid en gång i veckan och det är perfekt som vardags mat med eftersom man får många matlådor hehe.

lycka till nu där hemma!

//TopChef






Ikväll lagar jag en FAVORIT!

hej hej! idag är jag super sugen på en av mina ALLA favorit rätter hehe=) nämligen LASAGNE! tjohoo så gott det är=)

här får ni nått så att ni kan suktas lite...



//TopChef

Pizza date!

det hade jag ikväll med en vän till mig, vi bestämde att vi skulle ha mario go kart race hehe=) barnsligt skoj! så fick jag ett sms där hon berätta att hon ska laga till pizza till oss med, då blev jag glaaad=)

älskar hemlagad pizza, gillar köp pizza med men det är något med hemgjord, så fräscht och trevligt. jag gjorde det faktiskt själv för första gången för ett tag sen och vart super nöjd. den bestod av vitlökssalami, mozarella ost i bitar och färsk tomat och paprika.och sen massvis med pizzakryddan dragon, mycket god mix faktiskt!

ikväll såg pizzan ut så här!



och till en färsk pizza drack vi färskpressad äppeljuice!




hon gjorde en nästan likadan pizza som den jag gjorde, men denna bestod av purjolök, salami, riven mozarella ost, färsk tomat och dragon. skit god var det, tack snälla marty=)

tips! om ni inte orkar göra egen pizzadeg så finns det suveräna färdigkit att köpa och inte så dyrt heller.

//TopChef



Inte så dålig ändå...

hej igen,

ja jag måste ta tillbaka det jag skrev i förra inlägget=) har precis ätit min matlåda och såsen smakade oerhört bra idag konstigt nog hehe=) ett mirakel kanske vem vet, men den kan bli bättre tror jag...ska fila på den=)

påminner er igen, om ni har ett bra recept dela gärna med er. tack=)

//TopChef

Sås-katastrof!

ja det får jag väl nästan säga att det blev igår=( jag som hade så höga förväntningar på det perfekta receptet som jag leta efter så länge=( men det blev en konstig smak på det hela. försökte med allt för att fixa det men icke sa nicke blev inte bättre=)

dessa ingredienserna bestod gräddsåsen av:



jag trodde att såsen skulle bli något extra eftersom jag använde mig av svarta vinbärsgelé, och det har jag hört ska lyfta såsen mer. hehe gud vad negativ jag låter nu=)

men jag tänker inte ge upp riktigt än...fler försök blir det! så nu hoppas jag verkligen att om det finns någon av er som sitter inne med ett BRA recept på gräddsås eller brunsås dela med er till mig!

måste i alla fall erkänna att såsen gjorde sig bra/bättre till resten av maten, speciellt lingonen smaskens=)





//TopChef

Operation gräddsås!

ikväll ska jag för första gången göra min egen gräddsås...spännande hehe=) om den blir som jag tänkt mig så kommer jag bli så glad, älskar verkligen riktigt goda såser.

är lite fundersam dock på det receptet som jag tänker gå efter, var lite väl mycket av vissa ingredienser hehe men jag ska ta det lungt och smaka mig fram bäst så=)

och vad är det som man bara måste ha till gräddsås? jo kokt potatis och köttbullar med lingonsylt! ikväll gör jag inga egna köttbullar utan kör på mina färdiga nöttbullar från familjen dafgård.

wish me luck=) och om ni sitter inne med ett bra recept på gräddsås please let me know.

//TopChef


Hasselbackspotatis med grillad kycklingfilé

ja igår vart det ju bio, och filmen var faktiskt bra måste jag säga! verkligen en bio-film men alla ljudeffekter och starka bilder. lite smått deppig var man ju vid hemgång, med tankarna å hur långt är det kvar tills det där händer då...?

men vi lever nu och det är vad som är viktigast=) hehe inte sant.


och det här är vad som är värt att leva för...!



en god sallad som igår bestod av körsbärstomater och avokado!



hasselbackspotatis och kycklingfilé som jag marinerat med olivolja,soja,grillkrydda,salt,svartpeppar och paprika och chili pulver! och det sköter sig så smidigt i ungnen av sig självt.



gott gotti gott gott!


japp det var min helg det! idag är det en ganska tråkig söndag med jobb och kanske lite städning=)


//TopChef

Movie night!

yes box!

ikväll blire bio för hela slanten, 2012 om du vågar hehe=) vem vill inte se när världen går under liksom?





innan bion kommer en riktig lördags klassiker serveras här hemma...stekt kycklingfilé och hasselbackspotatis med bearnaisesås muuums filibaba som jag sa när jag var liten=) men klassikern som jag syftade på är egentligen fläskfilé med pomme och bearnaisesås, det åt vi nästan varje helg när jag var liten. men detta är min nya moderna klassiker.

ha en trevlig lördag!

//TopChef


time for flan!

jippiiiiiiii! fredagsmys är här och det betyder också FLAN=) eller som det på svenska heter, brylépudding med karamelsås. sååå gott. vi köper den som färdig mix från ekströms.




mums!



Voila!



för gott asså=)


nu tror ni säkert att det bara blev snask hehe men duktiga syrran lagade även till en klassiker!



å vi åt inte baklänges=) kändes bara som att flan förtjärnade plats nr 1!


trevlig kväll!

//TopChef

FREDAGSMYYYYS

här sitter vi alla nu hos syrran och tittar på idol. måste bara säga att tove e så braaa! hehe idol-nörd som jag är=)


//TopChef

festliga tilltugg!

go kväll!

jag har suttit och kikat lite efter inspiration till vad man kan bjuda på till fest. jag fick den frågan av en läsare och jag gav henne lite tips här på bloggen (se kommentar till invigning), men tänkte även visa det för er alla och med lite bilder=) förätter är det som lockar oss, retar magen och gör oss ännu mer sugna på vad som kommer sen, därför är det viktigt det du serverar är en liten pärla.

jag nämnde tidigare att jag åt på två ganska halv taskiga restauranger i oslo, men till min förvånad så lyckades de servera super goda...

Bruschetta!

Bruschetta x 3

Bruschetta

Bruschetta

i alla dess former och storlekar, suveränt gott!


det är perfekt att göra till en fest med många gäster, eller bara som en förätt till vilken kväll som helst. den som vi beställde i oslo bestod av ett grillat baguett bröd med en tomatröra på täckt av parma skinka mmm...

något annat lätt som också passar utmärkt till flera personer är att göra sina egna...

mini grillspett!
Minisouvlaki - små kycklingspett

Superenkla tandoorispett

lätt, snyggt och gott!


om man önskar den kanske mest billiga eller budget varianten så får vi inte glömma de klassiska...

tunnbrödssnittar!

Laxrullar

Heta guacamolesnurror

perfekta!


och för de som satsar på den lyxigaste varianten...

cocktail!

Räkcocktail med mango och lime

räkor är lyx!


oj då nu bara kurrar det i magen här, inte bra med sånna här suktande bilder på kvällen...farligt=) ikväll har jag ätit left over kyckling pastasallad som jag gjorde igår! imorn är det IDOOOOL igen, denna gång mys med syrran och en vän och den stora frågan är som alltid: VAD SKA VI ÄTA?

god natt!

//TopChef


Kladdkaka

det blev lite sött med efter maten, det bara måste man ju ha=) gjorde en super god kladdkaka som jag gjort några hundra gånger hehe, kan inte få nog. den är platt, har hård krispig kant och är mjuk innuti precis som jag vill ha den!




kakans ingredienser:

  • 2 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 1 1/4 dl smör
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 4 msk kakao
  • 1 1/2 tsk vaniljsocker
  • kokos
  • ströbröd
  • florsocker

gör så här:

smält smöret i en kastrull, vispa ihop ägg och socker poröst i en bunke. tillsätt de övriga ingredienserna mjöl, vaniljsocker och kakao rör med en slev. till sist häll i smöret och rör om till en len smet. smöra en bakform (gärna en rund med avtagbar kant) häll på rikligt med ströbrd så att det blir jämt, häll sen på lite kokosflingor som ger en god smak. häll i smeten i formen och försök att jämna ut den så gott det går in med den i ungnen och låt baka i ca 25-30 min. ta ut och låt svalna sila sen florsocker över som ganering.





tips! jag kollar alltid hur kakan ser ut efter 20 min ungefär för det finns inget värre än en kladdkaka som inte är kladdig! det vill ingen ha hehe=) jag har börjat lära mig knepet nu, när toppen har blivit fast då är det dags att ta ut den. servera med vaniljglass super gott.

smaklig måltid!

//TopChef


Kycklinggryta a la Cathi

titta vad jag fick!



mycket gulligt=)

såååååå gott blev det i förrgår när jag bjöd mina kära tjejer på en matbit hemma hos mig. grytan var lite krånglig i början tyckte jag hehe (älskar min teflon panna) jag hade nog inte oljat in den tillräkligt som jag har hört att man måste=) så kyckling bitarna fastnade lite och den blev satans varm överallt så lite brännskadad blev man ju, men den kommer att bli bättre, 1 gryta i veckan å den är inkörd på en måndag!

efter att grytan var klar fundera jag faktiskt på om den inte blir bättre i min vanliga panna där jag brukar göra den hmm...? eller så var det bara för jag vart lite små sur när jag brände mig=) vad tror ni hehe.

fler grytor ska i alla fall definitivt göras, har några ideér på vad som skulle kunna bli bra, sen måste jag självklart med testa en klassiker som kalops.

 

detta behöver ni till grytan:

  • kyckling filé 2-3 stora bitar (till 4 port)
  • 1 gul stor paprika och en röd
  • 1 stor gul lök
  • 3 dl milda mat 15% (tycker den är bäst)
  • 1 halv burk creme fraiche paprika&chili
  • kinesisk soja
  • kryddor: salt, svartpeppar, timjan, paprika pulver, canyennepeppar, vegeta, chili pulver
  • pasta tagliatelle



gör så här:


börja med att sätta på en stor kastrull med vatten till pastan. skär sen den upptinade kyckling filén i medelstora bitar ungefär 2 cm runt om. (smaksak) värm upp grytan eller stekpannan stek kycklingen i smör och olivolja (tips från pappa) krydda med salt, peppar och vegeta.



rengör och skär paprikorna i lika stora bitar och löken i mindre klyftor, tycker det är gott när man känner av grönsakerna. när kycklingen är så gott som klar lägg i grönsakerna, ringla över lite mer olja så att det inte blir torrt. när allt fått en fin yta tillsätt lite vatten och resten av kryddorna ev mer av salt och peppar. låt puttra lite. häll i pastan för kokning. när grönsakerna har mjuknat tillsätt lite mer vatten så att det blidas lite fond, detta gör att det blir lite mer sås och inte allt för fett. häll sedan i creme fraichen och matlagningsgrädden och rör om, låt koka upp på svag värme ca 5-10 min. häll i lite soja för att få en fin färg. smaka av och bestäm om det behövs mer kryddor. sen är det klart!



denna rätt passar även till jasmin ris men den gör sig allra bäst till tagliatelle pasta! jag serverar den också alltid till en god grön eller grekisk sallad njam!

i falla att du vill fylla ut grytan ytterligare ta med champinjoner och zucchini med, blir gott. jag får klara mig utan champinjonerna av olika anledningar=) typiskt hehe.

och kom ihåg att kryddningen avgör grytan, som i alla mina rätter hehe är en riktig kryddnazist=)


titta så gott det ser ut=)



och självklart mest mat på min tallrik=)





lycka till nu och smaklig måltid!

//TopChef


Jag tänker för mycket på mat!

hej hej!

är det bara jag som dagdrömmer om MAT? det vet mina närmaste i alla fall men det måste ju finnas gränser, men för mig verkar det inte göra det hehe=)


ikväll kommer receptet upp på kyckling grytan me, hann inte med det igår sorry*

//TopChef

Invigning!

ja det är precis vad det blir ikväll!

nu är det dags att släppa fram min super goda kyckling gryta på bloggen, har velat hålla den hemlig=) men nu ska den avslöjas i och med att jag ska inviga min nya fina gjutjärns gyta som jag fick i present.

om jag var en riktig kock hade jag valt att kalla detta min "signatur rätt" den som kommer att göra mig berömd en vacker dag hehe=) nä nu tog jag i... men då förstår ni på ett ungefär hur mycket jag gillar den och personerna runt omkring mig.

när tjejgänget var i oslo bestämde vi också för att ha en myskväll när vi kommit hem och det är vad som står på schemat!
kanske blir det en liten bakelse också, en cathi favorit!

bli inte för hungriga nu...här vattnas det redan=)

//TopChef


Kockens dag!

ja det måste ju faktiskt nämnas att idag den 8 november är det inte bara fars dag, utan även MIN dag hihih=) äldre måste man bli men inte sämmre för det!

denna fina överaskningen stod och väntade på mig i går när jag kom hem från en lång arbetsdag.

sånt gör mig glaaaad=)



idag har vi haft mer firande av mig med god MAT! blev mini jul hemma hos mina farföräldrar vilket vi alla uppskattade, tack!

flera fina presenter fick jag med, den mest efterlängtade av alla en grytaaaa, en RIKTIG gryta hehe=) så nu jäklar finns det inga ursäkter längre utan nu ska det exprimenteras.



hoppas också att ni har lyckats laga något utav de recept jag la upp förra veckan. snart ska jag testa på å göra den där vit chocklad glassen som leila bakar mmmmm...


ha en fin kväll!

//TopChef


Succé!

hej i mörkret!

nu är jag hemma igen från min lilla resa med mina tjejer, Oslo var kallt men mysigt. vi hann med att testa på 2 restauranger, men jag blev ganska besviken båda gångerna hehe=) jag ÄLSKAR ju min egen mat.

igår kväll kännde jag för att testa på enchiladas och det blev verkligen en succé, skitgott!

så här blev mina rullar=)


det var gott att doppa dem i gräddfil med:



en perfekt enkel rätt med en lyxig smak, sånt gillar ni va?=)

//TopChef

MÅNDAG: Köttfärssås med Ajvar Relish och sambalkryddad haricot vertes

Köttfärssås med Ajvar Relish och sambalkryddad haricot vertes


denna rätt tar ca 20 min och är för 4 personer:


300 gram köttfärs

 

 

1,5 st gul lök

 

 

1 st vitlöksklyfta

 

 

2 msk mjukost, typ grevé, 9%

 

 

2 msk tomatpuré

 

 

2 msk ajvar relish

 

 

1 tsk sambal oelek

 

 

1 dl matlagningsgrädde

 

 

1,5 dl vatten

 

 

0,5 st buljongtärning ex grönsaksbuljong

 

 

300 gram pasta ex penne

 

 

1,5 st röd paprika

 

 

1,5 dlmajskorn

 

 

150 gram haricots verts

 

 

 

Tillagning

1. Hacka löken och vitlöken. Stek köttfärsen tillsammans med löken utan fett i en teflonpanna. Krydda med lite salt och en aning peppar.

2. Skär paprikan i bitar. Tillsätt mjukost, tomatpuré, ajvar relish, sambal, laga lätt, vatten, buljongtärning och paprikabitar. Låt koka 10 minuter. Tillsätt haricot vertes och majs. Låt koka några minuter till.

3. Servera penne med köttfärssåsen. Dekorera med färsk örtkrydda.

Familjetips! Hoppa över sambal och välj en mild variant av ajvar relish. Haricot vertes kan bytas ut mot vanliga gröna ärter.


 

 



 

smaklig måltid!

//TopChef

Mat paus!

hej hej, det var ett tag sedan jag skrev något, vissa har till och med saknat det=) hehe

denna vecka har jag ju bara lagt upp recept som jag tycker ser smarriga ut och lätta att laga till vardags. det blir tyvärr ytterligare en liten paus från mat bloggandet, ska nämligen iväg en sväng på mini resa till storstad. men jag är tillbaka fortare än ni kan ana och då blire mat mat mat igen!

hoppas att ni att några av recepten föll er i smaken=) tips på middag för morgondagen kommer upp lite senare ikväll med.

lycka till i köket och ha det så bra!

//TopChef


SÖNDAG: Fröpanerad fisk med rostade rotfrukter och ärtpesto

 
Fröpanerad fisk med rostade rotfrukter och ärtpesto

detta recept tar ca 40 min och är för 4 personer:


600 gram   vit fiskfilé, (typ torsk
1 st   ägg
0,5 dl   pumpafrön
0,5 dl   solrosfrön
0,5 dl   sesamfrö
    salt och peppar
    olivolja
Rostade rotfrukter
2 st   palsternacka(or)
2 st   svartrötter
2 st   morot/morötter
4 st   potatis(ar)
    olivolja
    salt och peppar
    timjan
1 dl   svarta oliver
Ärtpesto
2 dl   gröna ärtor
1 dl   solrosfrön
0,5 st   vitlöksklyfta(or)
0,5 dl   parmesanost
1,5 dl   olivolja
    salt och peppar

Tillagning

1. Sätt ugnen på 225 grader. Skala och skär rotfrukterna i stavar. Lägg upp rotfrukterna på en ugnsplåt och ringla lite olivolja över. Strö på salt och peppar. Sätt in i ugnen i ca 25 minuter. Strö på färsk timjan och garnera med svarta oliver före servering.

2. Grovkör alla ingredienserna till ärtpeston i en mixer. Smaka av med salt och peppar.

3. Vispa ett ägg lätt i en djup tallrik. Blanda pumpafrön, solrosfrön och sesamfrön i en annan djup tallrik. Salta och peppra fiskfiléerna och vänd fisken först i ägget och sedan i fröblandningen.

4. Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek fisken 3–4 minuter per sida. Servera direkt med rostade rotfrukter och en klick ärtpesto.

smaklig måltid!

//TopChef

RSS 2.0