Tillbaka igen!!!
ni blir väl tokiga på mig nu men jag BYTER till denna bloggadress igen! ush vad irriterande det var på bloggproffs.se inget att rekommendera!
så nu så kan jag äntligen lägga upp god mat för ögat igen har saknat det ju=)
hoppas att ni fortfarande vill läsa min blogg. och lagar nitt nått där hemma?? låt höra nu=)
//TopChef
Fel Blogg!
jag ser att det fortfarande är några som går in och läser ¨på denna blogg? hmm...hehe det får ni sluta med nu och följa med på min nya=)
imorn försvinner denna helt.
ses vi på cathicooks.bloggproffs.se
//TopChef
NY BLOGG!!!
nu är jag klar tjohoo!!! jag kommer att lämna blogg.se och min blogg här. jag har nu börjat blogga på bloggproffs.se
detta betyder att:
denna adress cathicooks.blogg.se kommer att försvinna.
min nya adress är cathicooks.bloggproffs.se alltså inte så stor skillnad.
jag har flyttat över alla mina recept till den nya bloggen.
nu säger jag hej då här och vi ses HOPPAS JAG på min nya bättre blogg!
cathicooks.bloggproffs.se
//TopChef
Lördags-mys!
ikväll kommer jag laga köttfärsbiffar i pepprig gräddsås muumss hoppas jag att det blir. jag kommer inte att lägga upp några recept tills jag fått i ordning med mitt nya.
hoppas ni lagar nått ikväll och är lite flitiga!
//TopChef
Jag lever...
om ni undrar varför jag inte äter något=) så är det för att jag håller på att förnyar mig lite och fixar med det. ni ska få se resultatet så fort jag är klar!
hoppas ni har en trevlig helg!
//TopChef
Lite nytt!
som ni ser så har jag hållt på och bytt tema på bloggen idag! jag kände att det var dags för en förändring, men är nog inte klar här riktigt utan funderar på att byta blogg, för lite snyggare design. vi får se=)
nu ska det i alla fall bli mat! det var ett tag sen jag gjorde min favorit kyckling sallad, så det blir det ikväll!
receptet finns i arkivet men här har ni den en gång till=)
detta har jag i min kycklingsallad:
-
färdig grillad kyckling (en hel)
-
pasta (penne ska det vara helst också de allra tjockaste)
-
kruksallad
-
tomater
-
gurka
-
avokado
-
soltorkade tomater
-
kidneybönor
-
feta ost (kan tas bort)
olivolja och balsam vinägerkryddor: salt, svartpeppar, italiensk salladskrydda, vegeta (på pastan) och sen mina nya favorit från santa marias kryddserie. pasta rossa
och så den super goda såsen!
-
gräddfil
-
paprikapulver
-
chilipulver
-
grillkrydda
-
salt
-
svart peppar
-
cayennepeppar
-
curry (inte för mycket av curryn)
testa den!
//TopChef
Ungersk Gulaschgryta!
grytan står på spisen och väntar...
vilken hit min gulaschgryta blev igår då! skit god, är väldigt nöjd men min insats hehe=) fick ett bra recept på äkta ungersk gulaschgryta i min nya kokbok, sen har jag googlat runt lite på nätet me för att jämföra med fler recept. så det blev en liten mix av flera, då blir det oftast bäst resultat.
min allra första gryta lagade jag för några månader sedan (se i arkivet) då använde jag högrev vilket blev bra, men denna gång körde jag med bog och det vart mycket bättre faktiskt, extra mört.
ser lite läskigt ut så här ju=) men har lärt mig nu att ta i rått kött utan att dö. men klarar fortfarande inte hel kyckling=)
ingredienser till grytan:
- 800g kött av nöt, tex högrev eller bog
- 3 gula lökar
- 3-4 vitlöksklyftor
- 1 stor gul paprika
- 1 stor röd paprika
- 2 köttbuljong tärningar
- 2 msk tomatpuré
- 7-8 dl vatten
- 5-6 potatisar
- salt och peppar
- 1 tsk kummin (hel)
- 2-3 msk paprikapulver
- lite cayenepeppear för lite sting
- färsk persilja
gör så här:
börja med att rensa köttet, ta bort fett och senor. skär det i kuber ca 2-3 cm runt om. hetta upp en gryta och fräs köttet i smör och lite olja. krydda med salt och peppar och fräs det tills det får fin färg.
fortsätt med att ansa lök och vitlök, skär löken i grova bitar och fin hacka vitlöken. ta upp köttet och lägg det åt sidan, fräs löken och vitlöken i smöret som finns kvar i grytan, tillsätt gärna lite till. låt det bli mjuk utan att det tar för mycket färg. tillsätt sedan tomatpurén, paprikapulver, buljong och vatten. låt koka upp under omrörning.
skär paprikan i ganska grova bitar, häll i grytan tillsammans med köttet. sänk värmen och låt små koka i ca 1 till 1 1/2 timma. rör om då och då.
efter den tiden har gått är de dags att tillsätta potatisen. skala och skär den i lite större bitar och häll i. rör om och låt koka yttligare en halv till 1 timme. mitt fick koka totalt 1 tim och 40 min igår och då blev det perfekt!
till sist, hacka lite färsk persilja och garnera grytan med. är även gott att röra ner lite extra precis föra servering.
ta da!
så vackert!
grytan ska serveras till vit bröd som man doppar i mycket gott!
det vart jättegott helt enkelt! jag hade testpanel här hemma med och hon sa mmmm gud vad gott, eller hur emma?=) så sätt igång nu och koka upp till en grytan!
bjuder på en sista bild=)
nu ska jag snart iväg till träning! det blir å plaska lite i vattnet. men först ska jag hinna med en korvstråganoff.
//TopChef
Fajitas!
japp igår blev det fajitas som är så gott, kan inte säga att det är godare än taco men välldigt nära=)
det är en sån enkel mat om man tänker på att inget nästan tillagas, men det är för gott! jag får aldrig nog av taco och all sån mat. muuums.
igår fick jag till den perfekta mixen på vad som gör en perfekt fajita wrap! jag tycker det är roligt att varriera sig lite, så att man inte har exakt samma grönsaker och så som man har till taco.
stekt strimmlad kyckling och grön paprika med fajitas kryddan som bas!
sen tomat, rödlöksringar och bladsallad som tillbehör!
och såklart gräddfilen och tacosåsen!
oj nu blev jag sugen igen hehe, blev inget över tills idag=)
och så här måste min uppläggning se ut i rullen!
oj vilken suddig bild det blev=)
ja det var den fajitas kvällen det!
nu är det dags för jobb, sen senare blir det gryta.
//TopChef
Nu är det helg!
det blev faktiskt en ny rätt för mig från spicy hot i förrgår!
kyckling med bambuskott och champinjoner med stekta nudlar
och så en favorit...
biff med thailändsk basilika och stekta nudlar
jag bara älskar deras stekta nudlar, passar mycket bättre än med ris till. nästa gång funderar jag på att ta stekta tigerräkor muuums hehe=)
igår efter jobbet var det äntligen min tur att unna mig lite lyx i vardagen. jag fick nämligen en lyx ansiktsbehandling av min kära i födelsedagspresent. och det var så mysigt och avslappnande och idag känner jag mig 5 år yngre=) en liten not bara, kan verkligen rekommendera nancy´s salong i norrköping.
sen vart det MC mat och filmmys med tjejerna!
ikväll ska det lagas till nått gott från taco hyllan! och sen imorn är det dags igen för en ny spännande gryta. tror att det blir gulasch med en tvist, finns med i min nya kokbok.
ha en trevlig helg!
//TopChef
Take out!
brrr vad kallt det är ute, nu vill man bara vara inne och äta gröt och värma sig.
ikväll blir det hämt-mat från spicy hot! det blir säkert det vanliga, nr 5 hehe=) men om det blir något nytt så ska jag visa er här.
ha det bra!
//TopChef
Vit chockladglass med bär!
kvällens middag!
(receptet på min lasagne hittar ni i bloggens arkiv)
kvällens efterrätt!
nästa glass jag ska göra den ska ha en frisk smak av yoghurt! det är min absoluta favorit smak på glass, hoppas jag hittar något bra recept.
vet ni nått?
//TopChef
Italiensk afton!
har länge velat testa å göra den här italien-inspirerande glassen och idag stängde vi tidigt på jobbet så det passade perfekt att laga glass idag=) just nu står den i frysen och fryser till glass muuuumms...
mitt första vattenbad, gick så där=)
för många skålar!
titta det blev GB glass=)
det stod lägg i valfri skål så ja tänkte vad mer passande än en tom glasslåda! så där är den redo för frysen och nu väntar jag med stor förväntning iiiiiii...
receptet kommer från kocken leila och här nedan har ni det!
ingredienser:
250 g vit choklad
4 st ägg
2 msk strösocker
1 dl vispgrädde
3 dl tjock grekisk yoghurt
1 dl skalade pistagenötter (osaltade och rostade i ugn)
1 l färska jordgubbar till servering
Gör så här
1. Smält chokladen i vattenbad.
2. Separera äggulor från vitor (utan att det kommer någon äggula i vitorna).
3. Vispa äggulor och strösocker vitt och fluffigt.
4. Vispa grädden fluffig och vänd samman med yoghurten.
5. Vispa äggvitor till ett vitt skum i en torr och ren bunke.
6. Rör ihop äggulorna med den smälta chokladen, vänd ihop med gräddyoghurten och vänd sist i de uppvispade vitorna.
7. Fyll glasssmeten i en valfri skål eller form och frys i 3-4 timmar så att den är halvfryst.
8. Skopa upp med glasskopa i glas eller servera glassen direkt ur formen med skivade jordgubbar och hackade pistagenötter.
och eftersom det är italiensk afton här hos casa de cathi, så lagar jag lasagne till middag!
hej svejs!
//TopChef
Just nu lagar jag detta!!!
sugen???? =)
//TopChef
Strimlad lövbiff med potatisgratäng, rödvinsås och brysselkål!
ja igår lagade jag till lite gott till lördags middag!
jag köpte en nät brysselkål för nån vecka sen men har inte hunnit använda den än. brysselkål är en grönsak som jag förknippar helt med söndags-middagar hos farmor och farfar. det GILLADE jag inte när jag var yngre ussh vad äckligt sa jag då=) men nu tycker jag det smakar riktigt bra! och det passar super till det jag gjorde igår såklart!
detta har jag i min potatisgratäng: för 4-6 personer
- 8-10 potatisar
- 1 gul lök
- 3-4 klyftor vitlök
- 3-6 dl grädde(vispgrädde) för extra krämig ha i 6 dl
- salt och svartpeppar
jag har ingen riven ost över min potatisgratäng, tycker inte riktigt att det passar faktiskt. en grej som jag inte gillar är när den pressade vitlöken blir torr och bränd, då ger den ifrån sig en inte så god smak. så ett litet tips är att hälla all grädde i en skål/kanna, i med vitlöken och salt och peppar, blanda om och häll sedan över därifrån genom alla lager. lättare och vitlöken blandas mer. så gör jag i alla fall=)
å tallriken!
med pepprig stekt lövbiff och kokt brysselkål som jag bara saltar och tillsätter en klick smör. muuums!
detta är mat i min smak hehe massvis med kött och krämiga grejer=)
ha det bra!
//TopChef
Lördag= mys+mat+film
hoppas ni får en trevlig kväll!
//TopChef
Välkommen 2010!
här kommer ett bildregn från kvällen!
kvällens första drink: bacardi apple med fruktsoda och krossad is!
lite utav ingredienserna till kvällens rätter!
kvällens förrätt blev en klassisk toastskagen(vi skippa all ganering)
huvudrätten bestod av kycklingfilé och klyftpotatis i ungn med en jättegod sås(recept kommer,också här skippade vi brysselkålen av lathet=))
kvällens andra huvudrätt: italiensk pasta rätt a la leo=) ganska god faktiskt
så här såg det ut på festbordet lite senare, det blev drinkar av bacardi apple och rasberry vodka!
och här har ni lilla mig den hemliga kocken! tänkte att det passar bra med en bild på mig själv på självaste nyårsafton=)
gott nytt år alla önskar cathrine!
//TopChef