Grillad kycklingfilé med ris och sås av soltorkade tomater

god morgon :-)

här kommer lite mat!







detta behövstill ca 4 portioner

  • 3 stora kycklingfiléer
  • salt, santa marias five peppers och chili grillkrydda
  • jasmine ris

till såsen:

  • 2 scharlottenlökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl creme fraische
  • 2 dl vispgrädde
  • 5-6 soltorkade tomater + lite av lagen 
  • några droppar kinesisk soja
  • några droppar collorit för fin färg
  • salt, svartpeppar och santa marias five peppers
  • 2 msk finriven parmensanost

gör så här:

börja med att steka kycklingfiléerna hela i smör och olivolja. krydda dom ordentligt med salt, five peppers och grillkryddan på båda sidorna. bryn tills kycklingen fått fin färg. lägg dom i en ungssäker form och grilla i ungnen i ca 20 min till.

koka upp riset och låt sjuda tills det är klart. anväd samma panna som du stekte kycklingen i häll av överflödigt fett. lägg i en klick smör och fräs scharlottenlöken och vitlöken på svag värme. tillsätt creme fraisch, grädde och kryddorna rör om och koka upp. finhacka de soltorkade tomaterna och häll i, tillsätt några droppar av sojorna så att såsen får fin färg. smaka av och tillsätt mer kryddor om så behövs. ta bort pannan från plattan och rör i parmensanosten tills sist.

ta ut kycklingen och skiva den i bitar, servera direkt med ris, sås och en grön sallad.

den goda såsen :D

och en perfekt tallrik :D

jag blev väldigt nöjd med resultatet! och såsen blev så där krämig och god och mäktig, den passar säkert bra till annat kött med.

ha det så bra :-)

//TopChef


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0