GOTT NYTT ÅR!!!

gott nytt år mina kära läsare!

detta blir en grym kväll det är fest fest fest nu och det slutar inte här...ha en skit bra kväll alla!

tjohoo//TopChef

Top Pizza!!!

jag måste bara tipsa om den bästa pizzan någonsin, top pizzan! hehe. igår blev det den som fick mätta min mage och det är ju lika gott varje gång.

nu ska jag dela med mig den till er alla=)

den kommer från pizzeria MIAMI här i norrköping, och underverket heter Mexicana pizza!



stark köttfärs, jelapenos, rödlök, röd paprika och ost såklart!



ja ni det finns inte mer att säga, den är för goood. smaken är som att äta en gourmé middag hehe fast det bara är en pizza, konstigt va=)

lägg den på minnet nu! när ni har provat vill jag höra det här.

//TopChef


Julbord!

hej hej!

ja nu är ju snart julen över, lite tråkigt faktiskt hade en mycket trevlig julafton i år.

det blev ett ganska litet men perfekt julbord, allt det lilla som jag tycker om fick vara med=) jag frågade pappa dan innan om han hade gjort janson. då sa han va? janson måste vi ha det i år? jaaaaaa självklart sa jag hehe det är ju min favorit! så jag fick som jag ville en liten janson fanns på bordet å halva utan anjovis, kan det bli bättre=) 

titta så fint!







farmors hemgjorda julkorv...och







sylta!



ett måste APOTEKARENS must!





så här ser min jultallrik ut mums!


oj oj vad gott det var, och som vanligt säger vi att vi ska äta en natttallrik men med allt gott där emellan så får det aldrig plats ju=)

tomten kom och hälsade på också såklart, och som att en inte va nog så kom en till hehe=) sen var det dags för det traditionella julklapps bytet med tärningsspelet tjohoo alltid lika kuuul!



detta sepelade vi om och ja hade mina ögon på pommacflaskan och pistagenötterna. men när klockan ringde satt jag tomhänt=( typiskt, men otur i spel=tur i kärlek=)

en underbar julafton!

//TopChef

God Jul!

hej hej alla glada barn, idag är det julafton och stor tid för lung och ro tillsammans med familjen.

vi är samlade här i vita fina svärtinge och ser nu på kalle, sen blir det anna ankas jul på tv3 play=)

jag önskar er en riktigt god jul!

tomtekramar//TopChef


Varma mackor!

blev så otroligt sugen på varma mackor igår, så jag rotade fram grilljärnet ur skåpet och värmde upp. trots att det inte är mycket till mat så blir man överaskande mätt av det, super!




detta har jag i:

  • rostbröd (gillar mest de stora lyx med frön runt om)
  • tomat
  • kalkon
  • ost
  • salt
  • pizzakrydda

smöra brödet på båda sidorna, det ska bli saftigt=) sen på med kalkon först, sen 2 tjocka tomatskivor sen saltar jag och kryddar, tillsist på med rejält med ost och så in i grillen.

å så här fina blir de...och goda=)






sen så kom jag på en till klassiker som de verkligen suktar me i affärena nu runt jul. jag var i citygross och det bara stod ett stort högt bord som sa kom kom hit...=)

detta!



snacka om barndomsminnen! jag älskade det här som liten plutt, och inte chockerande det gör jag som vuxen me=) varm nyponsoppa med biskvier och vaniljglass muuuuumss säger jag bara.



erkänn att ni blev lite sugna nu=) spring och köp!

//TopChef







Helgen middagar!

hej hej!

idag har jag en ledig dag igen jippi! det betyder ut i julstressen igen för att inhandla de sista julklapparna, det betyder också tid för bloggen=)

i helgen bestämde jag mig för att lyxa till det lite, tyckte jag var värd det efter allt slit med jobb. så i fredags blev det thai-mat från den mycket populära kedjan SPICY HOT. och de gör så god mat, jag brukar inte gilla thai-mat så mycket men detta är super gott=) så om du fortfarande inte har provat gör det!



det blev vår favorit Nr 5 kycklingwok i sweet&sour sås med ris!



och de får ett extra plus för att man kan dela en låda på 2 personer, det är alltså massor av mat som man får! 
en till favorit som jag har är biffwok med thailändsk basilika med stekta nudlar njamiiii.  

testa!



Lördags lyx!

yes i lördags blev det en fin restaurang middag som jag tilllagade helt själv=)

vad sägs om vitlöksbiff, potatis i ungn, grillad tomathalvor, rödvinsås och persiljesmör! så gott blev det perfekt lördagsmat. se här...


jag köpte detta kött på citygross, de har nästan bara svenskt kött och oftast ser det fräscht och bra ut.



ett perfekt paket för en middag för 2 där inga matlådor behövs=)

sen gjorde jag potatishalvor i ungnen, försöker alltid varriera formen på potatis för konstigt nog smakar alla olika hehe=) sen kom jag på något som jag verkligen gillade med sommarens turkietresa, en halv grillad tomat på varje tallrik. smaskigt! självklart går det inte att jämföra en grill med ungnen men det blev skit bra!



sen gjorde jag rödvinsås, och den köper jag på påse fy skam=) hehe nej då det är en av alla pås-såser som jag tycker hållen en hög standard. och för att piffa upp den yttligare så har jag i en skvätt smör och lite soja. och som pricken över i:t köpte jag en smörrulle med smak av persilja. det bara skriker restaurang för mig. en riktigt god biff med en smörmedaljong över.

ta da!




jag försökte lägga upp det lite snyggt på restaurang vis=)


maten blev väldigt god, kötten fick jag steka lite längre än anvisningen men det blev perfekt ändå! detta ska definitivt göras igen, kanske nästa lördag=)

vad har ni lagat i helgen?




julhälsningar till er alla!

//TopChef

nu är det jul här i vårt hus...trala laaa!

ja det är verkligen vackert ute med all snö som bara faller ner. men jag lagar ingen julmat som jag vet att många andra gör nu när julen är här. jag gör istället tvärtom hehe=)

jag har lite gott som kommer upp under dagen, igår blev det fiiiiin restaurang mat som jag sen försökte få till en fin bil på med det sket sig ju. min kamera är verkligen dålig, måste ha en ny ush=(

hoppas ni har en trevlig söndag!

//TopChef

TACO!

go kväll!

idag har det varit en mycket trevlig men något hektisk dag, går ju inte bli annat när man är med flera snurrbollar än en själv=) jag har börjat julklapps handeln vilket känns bra!

blev också lite shopping till mig själv, men ingen mat idag konstigt nog hehe brukar alltid avsluta med en runda till matbutiken.

i lördag blev det ju tacos till middag för det är ju bara så goooott, funkar alltid!

detta har jag till min taco:

  • 400 g nöttfärs
  • 1 påse taco krydda extra hot
  • gurka
  • tomat
  • rödlök
  • majs
  • sallad
  • riven ost
  • tacosås hot
  • creme fraiche paprika&chili
  • gräddfil
  • guacamole
  • fajitas bröd 

och så här fint blir det när man har en sån här fin blomma som jag har=) den är så praktisk me ingen disk alls hehe.


 



en färdig rulle a la cathi=)



smaskens=) jag inser ju att det inte finns någon guacamole här, det är för att jag glömde den=( men det ska ju självklart alltid va med! godast ju.

ha det bra!

//TopChef

 


Het röd curry kycklingwok!

uppdatering! jag glömde att visa bild på sås-mixen ju=)  

hej!

här kommer lite av det som har lagats under den senate tiden! blev väldigt sugen på wok en dag så jag gjorde en kycklingwok med smarrig smak.

detta behöver du: för ca 4 personer

  • 2 stora kycklingfiléer
  • en halv påse wokgrönskaker (valfri) 
  • en påse het röd curry sås från santa maria (se bild nedan)
  • 1 rödlök
  • 1 röd, gul paprika
  • sweetchili sås
  • kinesiks soja
  • salt, svartpeppar, chilipulver


gör så här:

skär kycklingen i lagom tjocka stavar och bryn tills den nästan är färdig, krydda med salt, peppar och chilipulver. häll i de uptinade wokgrönsakerna och fräs på hög värme tills de fått fin färg. jag brukar lägga till en paprika och en rödlök för att fylla ut de andra grönsakerna. man kan ju även använda bara färska grönsaker.



när woken är nästan klar tillsätt currysåsen och lite sweetchilisås efter smak. häll i lite soja och smaka av med mera kryddor. kan också tillsättas lite vatten för att få lite mer sås. servera med jasmin ris och hemmagjord tzatziki.



tzatziki:

  • 1 gurka
  • 3-4 vitlöksklyftor
  • 5 dl grekisk/turkisk yoghurt
  • salt
  • svartpeppar
  • 1-2 msk olivolja

gör så här:

skala och riv gurkan, krama sedaan ur den lite så att den inte är för vattnig. häll i en skål och tillsätt yoghurten och rör om. skala och pressa i vitlöksklyftorna, salta och peppra och smaka av. häll till sist i olivoljan och spara lite tkill toppen.

gott!





så där! och...



mycket smaskigt blev det! testa=)

//TopChef









 

 


Vilken kväll!!!

hej hej!

ja verkligen vilken kväll det var igår. jag och tjejerna myste rejält till idol och till super god maaat!

vi gjorde vår egen restaurang mat som bestod av klyftpotatis i ungnen, kyckling och grönsaksspett, tzatziki, vitlöksbröd och en stor sallad! lyx eller vad hehe=) i looove lyx, det var så gott allt och så passande till den spännande kvällen som slutade i lycka för alla oss erik fans. vi säger lycka till erik!

här kommer lite fina bilder på det som serverades igårkväll, enjoy! recept eller tips på maten får ni nästa gång jag lagar det hemma.









här jobbar de 3 kockarna för att få till en så festlig middag som möjligt! jag är så glad att jag har vänner som också älskar mat så mycket som jag gör. är skit kul att laga mat tillsammans, men det kan bli för många kockar ibland=)













ja vad ska man säga mer än att det var SJUKT gott!

hoppas att ni med tycker det där hemma, och det behöver inte kosta så mycket att lyxa till sin vardag lite.

nä nu hinner jag inte lägga upp mer idag, för nu är det hög tid att sätta igång med matlagning och det blir en helg favorit ikväll TACOS muuuums=)

ha en trevlig lördag!

//TopChef


FINAAAAAAAAAAL!!!




oj oj oj vad spännande det är hehe vem ska vinna idol 2009? denna kväll ska jag spendera med mina underbara tjejer och vi ska slå på stor och laga till en lyx lyx middag! sluuurp... det vattnas i munnen=)

men först måste jag ju visa att jag har lagat nått den här veckan i alla fall=)

//TopChef

Det fungerar!

jaaaa...hehe ush vad trist utan internet när man har en blogg att uppdatera, funkar ju liksom inte=) jag har heller inte hunnit laga allt för mycket mat denna vecka, men ikväll blir det kyckling thaiwok tänkte jag! jag köpte en färdig stark röd curry sås som jag ska smaksätta med njamiii bir nog bra. bilder kommer upp imorn förhoppningsvis. vad äter ni om dagarna?

oj glömde nästan att berätta hur j***vla bra gruppen Diamonds va! herre jesus vad roligt vi hade, de hade gjort ett roligt upplägg och showade mycket bra, det slutade med att jag och jobbet showade lite me=) jag kan verkligen rekommendera alla att gå och se Diamonds på skandiateatern. 

//TopChef

Inget internet!

ja det är det trista sanningen=( jag gillar verkligen inte tekniska prylar när de bara slutar att fungera utan anledning?

hoppas att det sätter igång snart så att ni får se lite mat hehe..

ha det bra!

//TopChef

Julfest!

tjohoo ikväll är det julfest! nu ska jag äta lite av den maten jag själv har varit med och förberett hehe blir ju spännande=)

igår var det Idol-mys som varje fredag, denna gång med KÖPT pizza=) gott det med. vart väldigt besviken att tove fick åka hem igår gillade hennes stil.

men nu ser jag fram emot att se det här gänget som ska showa för oss ikväll, glitter och glamor är utlovat!



DIAMONDS heter de och har sin julshow på skandiateatern här i norrköping.

ha en trevlig kväll!

//TopChef


Mat hela dagen lång...




detta består mina dagar av just nu! inte att äta julmat utan att laga och förbereda den. oj oj vad tufft det är haha=) men det är bara lite extraknäck så jag överlever. men jag måste ju erkänna att man inte är lika sugen längre på all denna mat som snart ska ätas i stora mängder, eller hmm...jo det är ju ändå mat vi pratar om hehe=)

vad brukar ni laga till jul...jag själv lagar inget eget än, har ju så snälla föräldrar som gör det fortfarande=)

ikväll ska jag laga min fantastiska kycklinggryta, om ni inte har provat den än gör det nu! receptet hittar ni under kycklinggryta.

//TopChef

Mustig grönsakssoppa

hej hej!

idag har det varit fullt upp hehe, stor tvättning och barnvakt har jag varit till min kära systers gullunge=) jag hann i alla fall med att laga något till lunch vilket är väldigt ovanligt att jag lagar eftersom jag annars aldrig är hemma då. det blev en mustig grönsakssoppa eller vad man ska kalla det hehe. detta har jag skrivit om tidigare och då sa jag att det är riktigt bra mat om man vill gå ner i vikt. en bra blandning av nyttiga råvaror som kokas och innehåller inget fett, kan det bli bättre eller?=) det är också en sådan rätt som man borde äta en gång i veckan för att ränsa magen lite hehe.

soppans ingredienser:

2 stora morötter
2 paprikor helst grön och röd
2 gula lökar
gröna ärtor ca 400 g
3-4 små potatisar
3-4 klyftor vitlök
3 dl passerade tomater
6-7 dl vatten, 
kryddor: salt, grovmalen svartpeppar, vegeta
lite olivolja

gör så här:



finhacka alla grönsaker och fräs de i en stor kastrull (gärna teflon) med en rejäl skvätt olivolja. fräs ca 5-7 min och på med alla kryddor (snåla inte) till sist tillsätt de frysta ärtorna, tomaterna och vattnet och rör om.


 
låt koka upp, sänk sedan värmen och låt koka under lock i 20-30 min. servera med vit brytbröd eller vitlöksbröd.





så där ja! de ser inte jätte gott ut kanske, det är ju ingen plankstek direkt=) men det smakar väldigt bra. detta blev det till lunch och det finns fortfarande kvar till 4 till luncher hehe=) det är ett stor + när rätter räcker till fler än en gång!

hoppas det smakar!

//TopChef


























Färskostfylld lövbiff med smak av vitlök i sås med soltorkade tomater

oj vilken lång rubrik det blev hehe=) det jag gjorde igår blev alltså lövbiff fylld med vitlöksfärskost i sås gjord på färskosten och soltorkade tomater. finns inget kompakt ord för det men jäkligt smarrigt blev det!

detta behöver du: för 4 personer

  • 4 stora bitar av lövbiff
  • 1 burk färskost, creme bonjour vitlök
  • 3 dl milda matladnings grädde
  • 6-7 soltorkade tomater i marinad
  • soja
  • salt
  • grovmalen svartpeppar
  • 10 potatisar i klyftor
  • timjan
  • paprikapulver


gör så här:

skär potatisen i klyftor, på med olja, salt, svartpeppar, timjan och lite paprikapulver och in i ungnen på 225g. lägg ut köttet och krydda med salt och svartpeppar, fördela en klick färskost i mitten av varje bit. vik ihop två gånger och stäng igen med en tandpetare.



stek sedan i panna på hög värme ca 1-2 min på varje sida. lägg köttet på en tallrik och täck med folie så att det håller sig varmt. vispa ut lite vatten i stekpannan för lite buljong, tillsätt resten av färskosten och grädden rör om. tillsätt lite soja för fin färg och krydda med lite salt och svartpeppar efter smak. i med köttet och låt puttra några min sen är det klart.

så fint!




ser det inte jätte gott ut? det var det i alla fall=) denna rätt kommer definitivt att göras om igen...och igen...igen=)

lycka till!

//TopChef


RSS 2.0