SÖNDAG: Fröpanerad fisk med rostade rotfrukter och ärtpesto

 
Fröpanerad fisk med rostade rotfrukter och ärtpesto

detta recept tar ca 40 min och är för 4 personer:


600 gram   vit fiskfilé, (typ torsk
1 st   ägg
0,5 dl   pumpafrön
0,5 dl   solrosfrön
0,5 dl   sesamfrö
    salt och peppar
    olivolja
Rostade rotfrukter
2 st   palsternacka(or)
2 st   svartrötter
2 st   morot/morötter
4 st   potatis(ar)
    olivolja
    salt och peppar
    timjan
1 dl   svarta oliver
Ärtpesto
2 dl   gröna ärtor
1 dl   solrosfrön
0,5 st   vitlöksklyfta(or)
0,5 dl   parmesanost
1,5 dl   olivolja
    salt och peppar

Tillagning

1. Sätt ugnen på 225 grader. Skala och skär rotfrukterna i stavar. Lägg upp rotfrukterna på en ugnsplåt och ringla lite olivolja över. Strö på salt och peppar. Sätt in i ugnen i ca 25 minuter. Strö på färsk timjan och garnera med svarta oliver före servering.

2. Grovkör alla ingredienserna till ärtpeston i en mixer. Smaka av med salt och peppar.

3. Vispa ett ägg lätt i en djup tallrik. Blanda pumpafrön, solrosfrön och sesamfrön i en annan djup tallrik. Salta och peppra fiskfiléerna och vänd fisken först i ägget och sedan i fröblandningen.

4. Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek fisken 3–4 minuter per sida. Servera direkt med rostade rotfrukter och en klick ärtpesto.

smaklig måltid!

//TopChef

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0