Färskostfylld lövbiff med smak av vitlök i sås med soltorkade tomater

oj vilken lång rubrik det blev hehe=) det jag gjorde igår blev alltså lövbiff fylld med vitlöksfärskost i sås gjord på färskosten och soltorkade tomater. finns inget kompakt ord för det men jäkligt smarrigt blev det!

detta behöver du: för 4 personer

  • 4 stora bitar av lövbiff
  • 1 burk färskost, creme bonjour vitlök
  • 3 dl milda matladnings grädde
  • 6-7 soltorkade tomater i marinad
  • soja
  • salt
  • grovmalen svartpeppar
  • 10 potatisar i klyftor
  • timjan
  • paprikapulver


gör så här:

skär potatisen i klyftor, på med olja, salt, svartpeppar, timjan och lite paprikapulver och in i ungnen på 225g. lägg ut köttet och krydda med salt och svartpeppar, fördela en klick färskost i mitten av varje bit. vik ihop två gånger och stäng igen med en tandpetare.



stek sedan i panna på hög värme ca 1-2 min på varje sida. lägg köttet på en tallrik och täck med folie så att det håller sig varmt. vispa ut lite vatten i stekpannan för lite buljong, tillsätt resten av färskosten och grädden rör om. tillsätt lite soja för fin färg och krydda med lite salt och svartpeppar efter smak. i med köttet och låt puttra några min sen är det klart.

så fint!




ser det inte jätte gott ut? det var det i alla fall=) denna rätt kommer definitivt att göras om igen...och igen...igen=)

lycka till!

//TopChef


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0