Färskostfylld lövbiff med smak av vitlök i sås med soltorkade tomater
oj vilken lång rubrik det blev hehe=) det jag gjorde igår blev alltså lövbiff fylld med vitlöksfärskost i sås gjord på färskosten och soltorkade tomater. finns inget kompakt ord för det men jäkligt smarrigt blev det!
detta behöver du: för 4 personer
- 4 stora bitar av lövbiff
- 1 burk färskost, creme bonjour vitlök
- 3 dl milda matladnings grädde
- 6-7 soltorkade tomater i marinad
- soja
- salt
- grovmalen svartpeppar
- 10 potatisar i klyftor
- timjan
- paprikapulver
gör så här:
skär potatisen i klyftor, på med olja, salt, svartpeppar, timjan och lite paprikapulver och in i ungnen på 225g. lägg ut köttet och krydda med salt och svartpeppar, fördela en klick färskost i mitten av varje bit. vik ihop två gånger och stäng igen med en tandpetare.
stek sedan i panna på hög värme ca 1-2 min på varje sida. lägg köttet på en tallrik och täck med folie så att det håller sig varmt. vispa ut lite vatten i stekpannan för lite buljong, tillsätt resten av färskosten och grädden rör om. tillsätt lite soja för fin färg och krydda med lite salt och svartpeppar efter smak. i med köttet och låt puttra några min sen är det klart.
så fint!
ser det inte jätte gott ut? det var det i alla fall=) denna rätt kommer definitivt att göras om igen...och igen...igen=)
lycka till!
//TopChef