Italiensk afton!

ja här hemma har jag bakat för fullt hehe=) oki nu överdrev jag lite, det var inte så svårt som jag tänkt mig. men gud vad gott det kommer att bli!

har länge velat testa å göra den här italien-inspirerande glassen och idag stängde vi tidigt på jobbet så det passade perfekt att laga glass idag=) just nu står den i frysen och fryser till glass muuuumms...




mitt första vattenbad, gick så där=)





för många skålar!



titta det blev GB glass=)



det stod lägg i valfri skål så ja tänkte vad mer passande än en tom glasslåda! så där är den redo för frysen och nu väntar jag med stor förväntning iiiiiii...


receptet kommer från kocken leila och här nedan har ni det!

ingredienser:

 250 g vit choklad
 4 st ägg
 2 msk strösocker
 1 dl vispgrädde
 3 dl tjock grekisk yoghurt
 1 dl skalade pistagenötter (osaltade och rostade i ugn)
 1 l färska jordgubbar till servering


Gör så här

1. Smält chokladen i vattenbad.

2. Separera äggulor från vitor (utan att det kommer någon äggula i vitorna).

3. Vispa äggulor och strösocker vitt och fluffigt.

4. Vispa grädden fluffig och vänd samman med yoghurten.

5. Vispa äggvitor till ett vitt skum i en torr och ren bunke.

6. Rör ihop äggulorna med den smälta chokladen, vänd ihop med gräddyoghurten och vänd sist i de uppvispade vitorna.

7. Fyll glasssmeten i en valfri skål eller form och frys i 3-4 timmar så att den är halvfryst.

8. Skopa upp med glasskopa i glas eller servera glassen direkt ur formen med skivade jordgubbar och hackade pistagenötter.


och eftersom det är italiensk afton här hos casa de cathi, så lagar jag lasagne till middag!

hej svejs!


//TopChef



Kommentarer
Postat av: Carro

Jag vill smaka!!!

2010-01-05 @ 21:37:37
URL: http://christelcaroline.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0