Oreganokyckling

hej!

det är officiellt helg och myset kan börja=) det blir nog ingen middag ikväll, ska iväg på lite grejor, kan till och med bli sen McD mat ihih...men i förr går lagade jag till något suuuuuper gott! Kyckling i en för god sås med smak av oregano. ett recept som jag hittat och jag hade stora förväntningar kan jag säga, har gått och suktat över det länge nu utan att ha testat. så nu är det äntligen lagat och kommer lagas om och om och om och...om igen=)

titta här!








detta behövs: till ca 4 portioner

  • 3 stora kycklingfiléer
  • 8-10 potatisar
  • en halv kruka färsk oregano
  • 4 dl matlagningsgrädde
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1-1 1/2 hönsbuljongtärning
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • salt, svartpeppar, santa maria five peppers,

gör så här:

börja med att skära potatisen i tunna klyftor med eller utan skal, stek i ungn på ca 225 grader. rensa kycklingen och skär den i 3-4 bitar på längden, ska vara lite tjockare avlånga bitar. stek dem i smör runt om och salta och peppra. ta fram en annan panna eller en gryta och häll i grädde, buljong, balsamvinäger och hackad oregano och blanda runt. låt koka upp på låg värme och tillsätt sen kycklingen och pressa i vitlöken. låt små puttra under lock ca 5 minuter.

servera med ungnsstekt potatis och färsk oregano! du kan även tillsätta morötter till potatisen om så önskas.




detta är riktigt gott!!! passar perfekt som lite lyxigare helgmat eller för att piffa upp en tråkig vardag. se upp bara så att det inte blir för salt=)

se till och laga detta nu oki, kanske redan imorn!

//TopChef


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0