TORSDAG: Köttfärssoppa

 

ingredienser:

Soppa:
200 g köttfärs (nöt eller lamm)
1 l vatten
0.5 tärning köttbuljong
1 st gul lök
1 st vitlöksklyfta
4 st potatisar
1 st paprika
2 msk tomatpuré
oregano
curry
salt
peppar

Vitlökssmör:
50 g smör
1 st vitlöksklyfta
grovsalt
bröd, t ex baguette

tillagning:

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Skär lök, vitlök och potatis och riv paprikan.

3. Bryn färsen i en stekpanna och tillsätt de skurna grönsakerna och rotfrukten. Häll i vatten och buljongtärning.

4. Tillsätt tomatpuré och krydda och låt koka i cirka 20 minuter.

5. Vitlöksbröd: Blanda smör, vitlök och salt väl.

6. Dela brödet diagonalt och klicka i smöret. Linda in brödet i folie och ställ in i ugn några minuter på 200 grader.


det går även bra med färdiga vitlöksbaguetter.

smaklig måltid!


//TopChef


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0