TISDAG: Tagliatelle med lövbiff och svamp i krämig gräddsås
denna rätt tar ca 30 min och receptet är för 4 personer:
400 gram | barilla tagliatelle | |
500 gram | lövbiff | |
1 st | vitlöksklyfta | |
10 st | champinjoner | |
2 msk | smör | |
2 msk | vetemjöl | |
2,5 dl | buljong | |
1 dl | matlagningsgrädde | |
2 tsk | soja | |
1,5 msk | senap, fransk | |
0,5 tsk | dragon | |
salt och peppar, efter smak |
tillagning:
1. Hacka vitlöken fint, strimla köttet och skiva champinjonerna. Fräs vitlöken gyllenbrun i smöret.
2. Lägg sedan ner kött och svamp och låt det fräsa någon minut. Strö över vetemjöl och rör om, tillsätt sedan buljong, grädde, senap, soja och dragon. Låt det puttra i ca. 5 min. Smaka av med salt och peppar.
3. Koka under tiden fyra portioner Barilla Tagliatelle.
4. Lägg pastan på en tallrik. Häll såsen på.
5. Servera gärna med en grönsallad.
lycka till och smaklig måltid!
//TopChef
Kommentarer
Postat av: Ena
Får jag komma?
Postat av: ÅLDERMOR
HEJ! JAG ÄR HELT IMPONERAD . ALLT LÅTER JÄTTE GOTT. DU KANSKE SKULLE TÄVLA MED TINA I KOCKELONG. KRAMIS
Postat av: Carro
Det såg gott ut! Men vad ska det va för buljong?
Trackback