ONSDAG: Lätta fiskgratängen
detta recept tar ca 20 min och är för 4 personer:
400 gram |
fiskfiléer (t ex kolja, sej eller vitling) |
|
1 msk |
milda eller Milda Culiness till formen |
|
1,5 tsk |
||
0,5 tsk |
||
1 tsk |
citronpeppar |
|
0,25 st |
||
1 dl |
räkor, skalade |
|
1 dl |
musslor |
|
2,5 dl |
||
0,5 dl |
dill, finhackad |
Tillagning
1. Sätt ugnen på 225°C.
2. Lägg fiskfiléerna i en smord ugnssäker form och krydda med salt, vit- och citronpeppar.
3. Skölj och finhacka purjolöken och dillen.
4. Blanda Milda mat extra, purjolök, räkor, musslor och dill. Häll gratängsåsen över fisken, så att den täcker.
5. Sätt in formen i mitten av ugnen ca 15-20 minuter.
Servera tillsammans med kokt eller pressad potatis
musslorna kan man skippa, men glöm inte att äta fisk!
smaklig måltid!
//TopChef
Kommentarer
Trackback