ONSDAG: Lätta fiskgratängen


 Lätta fiskgratängen

 detta recept tar ca 20 min och är för 4 personer: 

 

400 gram

   

fiskfiléer (t ex kolja, sej eller vitling)

1 msk

 

milda eller Milda Culiness till formen

1,5 tsk

 

salt

0,5 tsk

 

vitpeppar

1 tsk

 

citronpeppar

0,25 st

 

purjolök

1 dl

 

räkor, skalade

1 dl

 

musslor

2,5 dl

 

milda mat extra 4%

0,5 dl

 

dill, finhackad

 

Tillagning

1. Sätt ugnen på 225°C.

2. Lägg fiskfiléerna i en smord ugnssäker form och krydda med salt, vit- och citronpeppar.

3. Skölj och finhacka purjolöken och dillen.

4. Blanda Milda mat extra, purjolök, räkor, musslor och dill. Häll gratängsåsen över fisken, så att den täcker.

5. Sätt in formen i mitten av ugnen ca 15-20 minuter.

Servera tillsammans med kokt eller pressad potatis

 musslorna kan man skippa, men glöm inte att äta fisk!


smaklig måltid!

//TopChef


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0