FREDAG: Kycklinggryta

detta recept tar ca 30 min och är för 4 personer:
300 gram | kycklingfiléer | |
1 tsk | olivolja | |
10 st | champinjoner | |
0,5 st | zucchini | |
1 st | röd paprika | |
1,5 msk | grönsaksfond | |
1 msk | tomatpuré | |
2 st | vitlöksklyfta | |
1 st | röd lök | |
10 cm | purjolök | |
1 ask | cocktailtomater | |
2 dl | mellangrädde | |
1 msk | apelsinsaft | |
salt och peppar | ||
4 port | uncle ben´s långkornigt ris |
Tillagning
1. Skär kyckling, lök, vitlök och grönsaker i bitar. Fräs kycklingbitarna i oljan. Då dessa fått lite färg tillsätts alla grönsaker utom cocktailtomaterna.
2. Fräs några minuter och tillsätt sedan mellangrädden, tomatpuré, fond, saft, salt och peppar. Låt koka 15 minuter.
3. Då någon minut återstår av koktiden tillsätts cocktailtomaterna. Servera med ris.
smaklig måltid!
//TopChef
Kommentarer
Trackback