SÖNDAG: Fröpanerad fisk med rostade rotfrukter och ärtpesto

detta recept tar ca 40 min och är för 4 personer:
600 gram | vit fiskfilé, (typ torsk | |
1 st | ägg | |
0,5 dl | pumpafrön | |
0,5 dl | solrosfrön | |
0,5 dl | sesamfrö | |
salt och peppar | ||
olivolja | ||
Rostade rotfrukter | ||
2 st | palsternacka(or) | |
2 st | svartrötter | |
2 st | morot/morötter | |
4 st | potatis(ar) | |
olivolja | ||
salt och peppar | ||
timjan | ||
1 dl | svarta oliver | |
Ärtpesto | ||
2 dl | gröna ärtor | |
1 dl | solrosfrön | |
0,5 st | vitlöksklyfta(or) | |
0,5 dl | parmesanost | |
1,5 dl | olivolja | |
salt och peppar |
Tillagning
1. Sätt ugnen på 225 grader. Skala och skär rotfrukterna i stavar. Lägg upp rotfrukterna på en ugnsplåt och ringla lite olivolja över. Strö på salt och peppar. Sätt in i ugnen i ca 25 minuter. Strö på färsk timjan och garnera med svarta oliver före servering.
2. Grovkör alla ingredienserna till ärtpeston i en mixer. Smaka av med salt och peppar.
3. Vispa ett ägg lätt i en djup tallrik. Blanda pumpafrön, solrosfrön och sesamfrön i en annan djup tallrik. Salta och peppra fiskfiléerna och vänd fisken först i ägget och sedan i fröblandningen.
4. Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek fisken 3–4 minuter per sida. Servera direkt med rostade rotfrukter och en klick ärtpesto.
//TopChef
Kommentarer
Trackback